26 maart 2019

WSM gaat intenser samenwerken met KU Leuven

Verder kennis opbouwen rond ‘Waardig werk en de duurzame ontwikkelingsdoelen’.  Dat is het doel van het vernieuwde samenwerkingsverband tussen WSM en ACV enerzijds, en het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA) van de KU Leuven anderzijds. Deze samenwerking werd onlangs officieel bekrachtigd in de Universiteitsbibliotheek van Leuven.

De samenwerking tussen WSM en de KU Leuven heeft in het verleden al enkele vruchten afgeworpen. Zo wees een studie van het HIVA vorig jaar nog op de gebrekkige controle door de Belgische overheid op de productieketens van bedrijven. Zo komen onder meer kledingbedrijven nog steeds te gemakkelijk weg met kleding gemaakt onder slechte arbeidsomstandigheden. Wereldsolidariteit greep deze studie aan om druk te zetten op de politiek om deze zaken te veranderen. Door de versterkte samenwerking kan WSM ook in de toekomst politieke en maatschappelijke debatten onderbouwen met inzichten uit onderzoeken van het HIVA. De resultaten van deze onderzoeken zullen ook gebruikt worden in het eigen continu leerproces van Wereldsolidariteit rond resultaatsgericht werken.

3 nieuwe projecten

De inkt van de handtekeningen op het akkoord was nog niet droog, en er waren al drie nieuwe projecten opgestart. Het eerste project zal onderzoeken welke nieuwe rollen het middenveld kan spelen in duurzame ontwikkeling, met focus op waardig werk. Een tweede onderzoek bekijkt de impact van sociaal duurzame initiatieven die Belgische bedrijven in hun productieketen hebben opgestart. Als laatste wordt ook de monitoring van capaciteitsversterking geëvalueerd.

 

Meer informatie over de samenwerking vind je hier.

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact