Ontdek WSM in 2 minuten

WSM is een Belgische ngo die sociale bewegingen wereldwijd versterkt en verbindt in netwerken zodat zowel huidige als toekomstige generaties kunnen genieten van hun universeel recht op waardig werk en sociale bescherming.

Meer info

WSM in actie

valise

Werk

WSM helpt mensen aan menswaardig werk en een leefbaar loon. Arbeidsomstandigheden verbeteren door druk te zetten op bedrijven en overheden. Beroepsopleidingen, job begeleiding, mensen verenigen in coöperaties en hen een startkapitaal verlenen, ook zo zorgen we voor waardig werk.

coeur

Gezondheid

Via de uitbouw van sterke en performante mutualiteiten krijgen mensen toegang tot betaalbare én kwaliteitsvolle gezondheidszorgen. Onze partners bepalen mee het gezondheidsbeleid in hun land. Zo valt niemand uit de boot.

crayon

Arbeidsrechten

Mensen bewustmaken van hun rechten en hen vormen zodat ze deze samen kunnen afdwingen. Worden ze geschonden, dan verlenen onze partners juridische bijstand terwijl wij solidariteitsacties opzetten om de druk op bedrijven en overheden verder op te voeren.

bras

Sociale bescherming

Wanneer mensen ziek zijn, even niet kunnen werken of te oud zijn, moeten ze een uitkering krijgen. Onze partners werken zelf sociale beschermings-maatregelen uit of ze zorgen ervoor dat mensen kunnen aansluiten bij de bestaande systemen.

micro

Beleidsbeïnvloeding

WSM en de partners willen ook gehoord worden door overheid en bedrijven. Samen drukken we onze stempel op het beleid zodat mensen over de hele wereld beter worden beschermd tegen onrecht. Bovendien bundelen we onze krachten in een netwerk rond het recht op sociale bescherming, van het nationale tot het internationale niveau, om nog luider te klinken.

megaphone

Sensibilisering

WSM wil mensen bewustmaken van ongelijkheid en onrechtvaardigheid in de wereld. Via sensibiliseringscampagnes creëren we een groter draagvlak en we mobiliseren hen om beleidsmakers aan te sporen tot actie.

WSM werkt samen met 97 partners in 24 landen

Latijns-Amerikaans Netwerk voor het recht op sociale bescherming
Aziatisch Netwerk voor het recht op sociale bescherming
Afrikaans Netwerk voor het recht op sociale bescherming

Samen met vele van deze partners vormt WSM ook een netwerk rond het recht op sociale bescherming

Nieuws & Events

WSM op Instagram

Burundi Rwanda DR Congo Kameroen Senegal Burkina Faso Benin Togo Guinee Mali Mauritanië Niger Bolivia Peru Guatemala Dominicaanse Republiek Haïti India Nepal Indonesië Filipijnen Bangladesh Cambodja België
EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk

*footer.menu.event *footer.menu.news Newsletter Contact