13 december 2022

BEKIJK | 'Injury Time - stories of migrant workers in Qatar'

GEFONT, NDWM India, WSM en ACV-CSC BIE stellen de videodocumentaire 'Injury Time - stories of migrant workers in Qatar' voor:

 

In 2010 kende de FIFA het wereldkampioenschap voetbal toe aan Qatar. In Qatar werken meer dan 2 miljoen arbeidsmigranten. Velen komen uit Nepal en India. Bouwvakkers, huishoudpersoneel, chauffeurs, hotelpersoneel, vissers, ... Een meerderheid van hen leeft in omstandigheden die grenzen aan de slavernij en woont in smerige, overbevolkte werkkampen. Tot 2020 leven zij onder het Kafala–systeem, waarbij de arbeidsmigranten de toestemming nodig hebben van hun sponsor – werkgever om terug naar huis te keren of om van job te veranderen, wat leidt tot vele misbruiken. De internationale arbeidersbeweging voert al vele jaren campagne tegen deze praktijken. In 2017 werd een akkoord bereikt in de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Qatar stemde ermee in om hervormingen van de arbeidswetgeving door te voeren, om de arbeidsmigranten beter te beschermen.

Deze videodocumentaire werd geregisseerd door Hom Karki voor Katha Nepal, een videoproductiemaatschappij uit Nepal die eerder al de documentaire ‘Bruise of Qatar’ maakte, en vertelt u de verhalen van werknemers uit Nepal en India, op zoek naar een beter leven in het buitenland.

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact