14 september 2020

‘Ondertussen hebben de mensen hun weinige reserves opgebruikt’

De partners van WSM in Afrika, Azië en Latijns-Amerika blijven alles op alles zetten om de rampzalige gevolgen van de coronacrisis in te perken. Anatole Mangala, WSM-coördinator voor Centraal-Afrika, woont en werkt in Kinshasa (DR Congo): ‘Het tij lijkt te keren, het ziet er naar uit dat we in de goede richting evolueren. Beetje bij beetje worden de maatregelen ook hier versoepeld. We hopen uiteraard dat dit geen toename van het aantal COVID-19-gevallen met zich meebrengt.

De grote uitdaging op dit moment is de enorme economische crisis. De werkloosheidscijfers stijgen zienderogen. Veel gezinnen leven in extreme onzekerheid want ondertussen hebben de mensen hun weinige reserves tijdens de lockdown opgebruikt. Een vangnet is er niet, dus neemt men zijn toevlucht tot de informele economie: iedereen is verkoper geworden en er wordt van alles verkocht…

Naast hun gewone werk, zetten de partners van WSM in op preventie en op de gevolgen van de crisis. Vrijwilligers helpen mee om mondmaskers te naaien. De jongeren van MOCC ontwierpen een toestel om de handen contactloos te wassen. Ouderenorganisatie WAWE trekt op pad met voedselpakketten. Dat is hartverwarmend, maar zolang mensen in tijden van crisis niet op een degelijke sociale bescherming kunnen rekenen, loert honger om de hoek.’

WSM steunt haar partners met extra middelen om de coronacrisis in te dammen. De partners in DR Congo sensibiliseren, zorgen voor beschermingsmiddelen en verdelen voedselpakketten aan wie het nodig heeft. Daarvoor trekt WSM 10.000 euro uit. Help je mee om dit mogelijk te maken? Elke euro telt. Je gift is welkom op rekening BE41 8900 1404 3510 van WSM met vermelding ‘noodhulp COVID-19 Congo’ of via onze website. Dank je wel!

Fiscaal attest vanaf 40 euro - Voor giften gedaan in 2020 bedraagt de belastingvermindering 60 % van het gestorte bedrag.

 

Foto © WAWE: Oost-Congo - De vrijwilligers van WAWE trekken op pad met zeep en voedselpakketten voor ouderen in nood.

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact