Make change happen!

Partnerorganisaties leveren ieder jaar opnieuw volgehouden inspanningen om het leven van velen ingrijpend te veranderen, enkele voorbeelden:

Een warm onderkomen voor straatjongeren in Guatemala City

Een leefbaar loon voor naaisters die onze kleding maken in Bangladesh

Een grotere, meer gevarieerde oogst voor boeren in DR Congo

Mobiele klinieken voor mensen in armoede in de Dominicaanse Republiek

Nieuws

Bekijk al het nieuws

WSM in de wereld

94 partners in 21 landen

INSP!R Latijns-Amerika, het netwerk voor het recht op sociale bescherming
INSP!R Azië, het netwerk voor het recht op sociale bescherming
INSP!R Afrika, het netwerk voor het recht op sociale bescherming

WSM in actie

valise

Werk

WSM helpt mensen aan menswaardig werk en een leefbaar loon. Arbeidsomstandigheden verbeteren door druk te zetten op bedrijven en overheden. Beroepsopleidingen, job begeleiding, mensen verenigen in coöperaties en hen een startkapitaal verlenen, ook zo zorgen we voor waardig werk.

coeur

Gezondheid

Via de uitbouw van sterke en performante mutualiteiten krijgen mensen toegang tot betaalbare én kwaliteitsvolle gezondheidszorgen. Onze partners bepalen mee het gezondheidsbeleid in hun land. Zo valt niemand uit de boot.

crayon

Arbeidsrechten

Mensen bewustmaken van hun rechten en hen vormen zodat ze deze samen kunnen afdwingen. Worden ze geschonden, dan verlenen onze partners juridische bijstand terwijl wij solidariteitsacties opzetten om de druk op bedrijven en overheden verder op te voeren.

bras

Sociale bescherming

Wanneer mensen ziek zijn, even niet kunnen werken of te oud zijn, moeten ze een uitkering krijgen. Onze partners werken zelf sociale beschermings-maatregelen uit of ze zorgen ervoor dat mensen kunnen aansluiten bij de bestaande systemen.

micro

Beleidsbeïnvloeding

WSM en de partners willen ook gehoord worden door overheid en bedrijven. Samen drukken we onze stempel op het beleid zodat mensen over de hele wereld beter worden beschermd tegen onrecht. Bovendien bundelen we onze krachten in een netwerk rond het recht op sociale bescherming, van het nationale tot het internationale niveau, om nog luider te klinken.

megaphone

Sensibilisering

WSM wil mensen bewustmaken van ongelijkheid en onrechtvaardigheid in de wereld. Via sensibiliseringscampagnes creëren we een groter draagvlak en we mobiliseren hen om beleidsmakers aan te sporen tot actie.

WSM-actiewebsite

Bolivia India Benin Guatemala Indonesië Burundi Peru DR Congo Cambodja Rwanda Dominicaanse Republiek Filipijnen Senegal Nepal Burkina Faso Bangladesh Togo Guinee Mali Mauritanië België

Agenda

28/09/2024

Cyclo Choco Solidaire

Hou je van fietsen en heb je geen schrik van een paar hoogtemeters? Heb je zin om niet alleen jezelf, maar ook familie, vrienden en kennissen uit te dagen? Wil je je inzetten voor onze partnerorganisaties die zich elke dag inzetten voor het verduurzamen van onze Belgische chocolade en ons helpen om € 20.000 in te zamelen?

25/11/2024

Forumdag met OKRA | Over intergenerationeel samenwerken als methode voor sociale bewegingen

Waarom samenwerken tussen jongeren en ouderen beter is voor iedereen

Volgende evenementen
EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact