INSP!R Latijns-Amerika, het netwerk voor het recht op sociale bescherming
INSP!R Azië, het netwerk voor het recht op sociale bescherming
INSP!R Afrika, het netwerk voor het recht op sociale bescherming

Togo

PODDED - Plateforme des Organisations de Défense des Droits des Employés Domestiques

PODDED is een platform van 21 organisaties dat in april 2014 opgericht werd om de rechten van huispersoneel in Togo te verdedigen. Deze kwetsbare werkne(e)m(st)ers worden immers maar al te vaak uitgebuit op allerlei manieren. PODDED vecht tegen uitbuiting en probeert hun situatie te verbeteren. Naast specifieke aandacht voor een betere sociale bescherming, zetten ze ook extra in op de bescherming van kinderen.

SADD - Solidarité et Action pour le Développement Durable

Opgericht in 2001, groepeert deze ngo 11 organisaties (lokale verenigingen, vakbonden, jongerenverenigingen en werknemersverenigingen). Samen vormen ze een maatschappelijk middenveld wiens missie het is om de kennis over economische, sociale en culturele rechten te vergroten en deze gezamenlijk te doen respecteren. Ze zetten ook overheden onder druk om deze rechten te verankeren in wetgeving zodat de maatschappij meer rechtvaardig georganiseerd is. Vanuit deze rechtenbenadering werken ze vooral ten behoeve van arbeiders die in precaire arbeidsomstandigheden moeten werken, zoals de werknemers in de vrijhandelszone, mijnwerkers, de leerkrachten van het privéonderwijs, ambachtslieden en ook de jonge leerjongens en -meisjes die een beroep aangeleerd krijgen, maar in praktijk vaak uitgebuit worden.

WAGES

WAGES is een spaar- en microkredietinstelling, die opgericht werd in 1993. Intussen telt ze meer dan 165.000 leden. WAGES focust vooral op vrouwen uit de achtergestelde wijken in steden of op het platteland. Met het microkrediet kunnen deze vrouwen een activiteit uitoefenen die hen een inkomen verschaft (in de handel, landbouw, veeteelt, visvangst, verwerking van producten, enz...). Ook organiseert WAGES verschillende vormingen, zoals alfabetiseringscursussen en streeft ze naar een algemene verbetering van het leven van de bevolking. Bijvoorbeeld door muggennetten uit te delen aan haar leden en zo de verspreiding van malaria tegen te gaan.

Partnerorganisaties

  • 1 beweging ter verdediging van huishoudelijk werk
  • 1 sociaal-educatieve beweging
  • 1 NGO die initiatieven op het gebied van de sociale economie ondersteunt

 

Bolivia India Benin Guatemala Indonesië Burundi Peru DR Congo Cambodja Rwanda Dominicaanse Republiek Filipijnen Senegal Nepal Burkina Faso Bangladesh Togo Guinee Mali Mauritanië België
EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact