INSP!R Latijns-Amerika, het netwerk voor het recht op sociale bescherming
INSP!R Azië, het netwerk voor het recht op sociale bescherming
INSP!R Afrika, het netwerk voor het recht op sociale bescherming

Rwanda

FMP - Fédération des mouvements populaires

FMP is een koepel van vijf verschillende organisaties en brengt zo'n 39.000 leden samen. FMP verdedigt de rechten en socio-economische belangen van werknemers uit de informele sector en de landbouw. FMP organiseert in het hele land vormingen maar steunt ook socio-economische initiatieven en probeert zo de inkomsten te verhogen van 150 groepen (meer dan 1.850 individuen en huishoudens). De vormingen gaan voornamelijk over het gebruik van moderne landbouwtechnieken en bijeenteelt. Via het verlenen van micro-kredieten wordt hun inkomen verhoogd.

CEFOTRAR - Centre de formation des travailleurs rwandais

CEFOTRAR is een project dat in 1987 is opgestart door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Het biedt opleidingen aan schoolverlaters of jongeren die nooit toegang hadden tot onderwijs. Meer dan 350 jongeren genieten een opleiding tot schrijnwerker, metser of lasser. Zo moeten ze hun plaats niet zoeken op een verzadigde landbouwmarkt en krijgen zij zo zicht op een andere job op de arbeidsmarkt. Daarnaast worden de jongeren begeleid zodat ze uiteindelijk beschikken over een eigen inkomen.

ARR - Association rwandaise des retraités

Deze Rwandese vereniging voor ouderen vertrekt vanuit de visie dat "iedere gepensioneerde Rwandees gerespecteerd moet worden, een waardig pensioen moet krijgen en in goede omstandigheden moet kunnen leven." De ARR verdedigt de rechten en belangen van ouderen in Rwanda en doet dit op verschillende manieren. Naast politiek lobbywerk met het oog op een verbetering van het beleid ten behoeve van gepensioneerden, organiseert ARR ook sensibliseringsactiviteiten en brengt ze gepensioneerden bij elkaar. Ook onderneemt ARR concrete initiatieven ter bevordering van de toegang tot gezondheidszorg voor ouderen en de toegang tot financiële middelen (bv. via leningen).

Partnerorganisaties

  • 1 NGO die initiatieven van de sociale economie ondersteunt
  • 1 ouderenbeweging
  • 1 sociaal-educatieve beweging
Bolivia India Benin Guatemala Indonesië Burundi Peru DR Congo Cambodja Rwanda Dominicaanse Republiek Filipijnen Senegal Nepal Burkina Faso Bangladesh Togo Guinee Mali Mauritanië België
EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact