INSP!R Latijns-Amerika, het netwerk voor het recht op sociale bescherming
INSP!R Azië, het netwerk voor het recht op sociale bescherming
INSP!R Afrika, het netwerk voor het recht op sociale bescherming

Burundi

MUNASA - Mutuelle nationale de santé

MUNASA is een gezondheidsmutualiteit die haar leden betaalbare kwaliteitsvolle gezondheidszorgen wil verstrekken. Ze hanteren hiervoor verschillende strategieën: ze promoten wederzijdse hulp en solidariteit bij de inwoners, ze werken samen met zorgverstrekkers om de kwaliteit van de geboden zorgen te verbeteren, ze starten nieuwe mutualiteiten op en versterken en begeleiden de bestaande, ze dragen bij aan de zelfontwikkeling van hun leden.

CSB - Confédération des syndicats libres du Burundi

Deze koepel van een tiental vakbonden in Burundi werkt aan de verbetering van arbeidsrechten van de Burundese werknemers via hun aangesloten leden. Aan hen bieden ze ondersteuning op het organisationele niveau, maar ook juridische ondersteuning. Ze zijn actief binnen diverse sectoren zoals onderwijs (lager en beroeps-), verzekeringen, transport, koffieproductie, brasserie e.a.

CBY - Congrégation des frères Bene Yozefu

CBY is in 1944 opgericht om bij te dragen aan onderwijs, gezondheid en integrale ontwikkeling van de mensen. Omdat er in Burundi geen structuren bestaan voor ouderenzorg heeft de congregatie een programma voor psychosociale begeleiding ontwikkeld voor senioren. Zo willen ze de eenzaamheid, slechte behandeling en iedere vorm van discriminatie tegenover ouderen bestrijden.

ODAG Caritas Gitega - Organisation pour le développement de l’Archidiocèse de Gitega et Caritas

ODAG Caritas Gitega werd vanuit de Kerk opgericht en zet in eerste instantie in op de verbetering van de gezondheid van de bewoners. Daarnaast maken ze ook werk van recht en rechtvaardigheid. Om armoede en honger te bestrijden verlenen ze ook microkredieten en ontwikkelen ze coöperaties. Ze werken met lokale comités zodat ze op de hoogte blijven van wat er leeft bij de bevolking van de drie provincies die ze bestrijken. ODAG Caritas Gitega coördineert 16 lokale mutualiteiten in het aartsbisdom Gitega voor 25.000 begunstigden. Ze hebben ook geïnvesteerd in verschillende gezondheidscentra.

 

Partnerorganisaties

  • 2 mutualiteit
  • 1 beweging voor ouderen
  • 1 NGO die mutualiteiten ondersteunt
  • 1 vakbond
Bolivia India Benin Guatemala Indonesië Burundi Peru DR Congo Cambodja Rwanda Dominicaanse Republiek Filipijnen Senegal Nepal Burkina Faso Bangladesh Togo Guinee Mali Mauritanië België
EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact