INSP!R Latijns-Amerika, het netwerk voor het recht op sociale bescherming
INSP!R Azië, het netwerk voor het recht op sociale bescherming
INSP!R Afrika, het netwerk voor het recht op sociale bescherming

Burkina Faso

CNTB - Confédération Nationale des Travailleurs du Burkina Faso

De Confédération Nationale des Travailleurs du Burkina werd opgericht in 1949. Als vakbondsorganisatie is het haar missie om te werken aan de bescherming en bevordering van arbeids-, vakbonds- en mensenrechten. Ze heeft ongeveer 41.250 vakbondsleden en biedt juridische bijstand aan haar leden, arbeidseducatie en -opleiding, beroepsopleiding en steun aan specifieke IGA-groepen.

MUFEDE - Mutualité Femmes et Développement

MUFEDE-B is een spaar- en kredietcoöperatie die voornamelijk door vrouwen wordt gerund. Ze werd opgericht in 1996 en heeft momenteel meer dan 50.000 leden. Haar missie is het ondersteunen van de opkomst en sociaaleconomische ontwikkeling van haar leden door het ondersteunen van het opzetten van inkomensgenererende activiteiten, het bevorderen van ondernemerschap en vrouwelijk leiderschap, door middel van geschikte microkrediet- en spaarproducten.

RAMS - Réseau d’Appui aux Mutuelles de santé

Het Réseau d'Appui aux mutuelles de santé au Burkina Faso werd opgericht in 1999 en is een vereniging uit Burkina Faso die erkend is onder nummer 2000/166/MATS/SG/DGAT/DLPAP. Het is nu een nationale NGO met als missie het promoten en ontwikkelen van sociale mutualiteiten in Burkina Faso. Het netwerk ondersteunt momenteel een dertigtal gemeentelijke ziekenfondsen met meer dan 20.000 begunstigden en 3 regionale ziekenfondsen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ouagadougou.

Partnerorganisaties

  • 1 NGO's die mutualiteiten ondersteunt 
  • 1 vakbond
Bolivia India Benin Guatemala Indonesië Burundi Peru DR Congo Cambodja Rwanda Dominicaanse Republiek Filipijnen Senegal Nepal Burkina Faso Bangladesh Togo Guinee Mali Mauritanië België
EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact