1 oktober 2021

Vernieuwde directie bij WSM

Andre KiekensNa een lange carrière gaat Andre Kiekens op pensioen. Andre Kiekens is groot geworden als campagneverantwoordelijke en later directeur van Welzijnszorg. Hij was bijna twee decennia als algemeen secretaris de rots in de branding voor WSM, tot voor kort Wereldsolidariteit. ‘Een samenleving die solidariteit niet vertaalt in structuren en instellingen, is een catastrofe voor wie kwetsbaar is’, zegt Andre in een afscheidsinterview met Gie Goris, ex-hoofdredacteur van MO*. Op 1 oktober nemen we officieel afscheid van Andre met een netwerk-event. De nieuwe directie, die al enkele maanden geleden opstartte, zal daar ook het woord nemen. 

Diverse directie-ploeg

We stellen jullie graag de versterkte directie voor: Bart Verstraeten als directeur, bijgestaan door Uzziel Twagilimana en Katrien Beirinckx.  Met deze ploeg is er ingezet op diversiteit, ervaring, expertise en continuïteit.

Bart VerstraetenBart Verstraeten werkt al 16 jaar voor WSM. Hij heeft zijn sporen verdiend met internationaal politiek werk. Zijn lobbywerk voor een IAO conventie voor huishoudpersoneel is daar een opgemerkt voorbeeld van. Bart  heeft een grote expertise rond sociale bescherming. Zo was hij de drijvende kracht achter de  oprichting van het ‘Internationaal netwerk rond het Recht op Sociale Bescherming’ INSP!R. De laatste jaren stond hij Andre bij als politiek secretaris. Bart: “De pandemie heeft meer dan ooit de noodzaak aan degelijke systemen van sociale bescherming bewezen. Voor WSM en INSP!R is dat tegelijk een duidelijk signaal dat we samen met 100 organisaties en sociale bewegingen in 24 landen de juiste koers varen. We zetten met veel energie en enthousiasme onze schouders onder onze opdracht en ambitie om de toegang tot sociale bescherming voor steeds meer mensen én wereldwijd af te dwingen.

Uzziel TwagilimanaUzziel Twagilimana was tot voor kort actief als Continentale Coördinator West-Afrika voor WSM. Hij zal zijn ruime 20-jarige ervaring nu inzetten voor de strategische coördinatie van de verschillende WSM-programma's met sociale bewegingen wereldwijd.  Ook de relaties met de verschillende donoren neemt hij voor zijn rekening.

Katrien BeirinckxKatrien Beirinckx startte bij WSM als coördinator voor een programma rond voedselzekerheid in West-Afrika. Vervolgens coördineerde ze het Belgische platform Waardig Werk en loodste ze ons de voorbije jaren doorheen de opbouw, de opvolging en evaluatie van onze meerjarenprogramma’s. Haar aandacht en tijd zal zij nu inzetten op onze interne organisatieontwikkeling. 

Dank

Het ganse WSM-team dankt haar partnerorganisaties in de continenten en ook in België om in uitdagende tijden te blijven kiezen voor internationale samenwerking. In deze corona-tijden is hun onvoorwaardelijke steun van onschatbare waarde gebleken.

Make change happen.

Meer info over WSM

 

Contact

 

Foto's © Guy Puttemans

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact