5 februari 2021

Publicatie | Stappenplan naar gendergelijkheid

Aan de vooravond van Internationale Vrouwendag (8 maart) publiceert WSM een stappenplan (NL, FR, EN, ES) voor het delen van ideeën en goede praktijken omtrent gendergelijkheid op vier continenten. Met een mix van theorie en praktijk wil het organisaties ertoe aanzetten zich concreet in te spannen voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Gendergelijkheid betekent gelijke rechten en gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is essentieel op de weg naar inclusieve duurzame ontwikkeling, al wordt het principe zelden volledig toegepast.gender cover NL

Het leek ons daarom belangrijk om een praktisch instrument uit te werken dat dit thema verstaanbaar maakt, een analysetool biedt en tegelijk inspirerende getuigenissen en goede praktijken uit ons netwerk belicht. Het doel is om deze kwestie op verschillende niveaus praktisch te kunnen aanpakken: bij organisaties (zoals de onze), maar ook op het niveau van netwerken.

Deze gids is een instrument voor zowel bewustmaking als voor het delen van ervaringen, waarin we onze gendervisie en -strategie op een toegankelijke manier willen duiden. 'Stappenplan naar gendergelijkheid' is beschikbaar in vier talen (FR, NL, EN, ES) en bevat zowel theorie als praktijk. De gids is bedoeld als leidraad om samen met onze partnerorganisaties een diepgaande bezinning op gang te brengen over de concrete stappen die moeten worden ondernomen om gendergelijkheid te bereiken, zonder de veronderstelling alomvattend te zijn.

De gids wordt geïllustreerd met inspirerende voorbeelden, geleerde lessen, concrete adviezen en aanbevelingen, do's en don'ts van onze partners in Azië, Afrika, Latijns-Amerika en België.

Veel leesplezier!

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact