11 maart 2022

Oorlog in Oekraïne: reactie WSM

Ook WSM is geschokt door de Russische invasie in Oekraïne, die een zware schending is van het internationaal recht. Wij pleiten dan ook voor een onmiddellijke stopzetting van de vijandigheden en het hervatten van de dialoog tussen de verschillende partijen om tot een duurzame oplossing te komen voor de oorlog tussen deze twee landen.

Standpunt

We begrijpen de noodkreet van de getroffen bevolking en slachtoffers. De beweegredenen van het conflict staan zeer ver van onze eigen bezorgheden als sociale beweging die pleit voor vrede, sociale rechtvaardigheid en een waardig leven voor iedereen, wereldwijd. Onze solidariteit is zeer groot voor iedereen die betrokken is.

WSM heeft geen rechtstreekse bilaterale partnerschappen met sociale bewegingen in Oekraïne en kan daarom geen giften of andere middelen ter beschikking stellen ter ondersteuning van de bevolking.

Als ngo met nauwe banden met de Belgische Christelijke Arbeidersbeweging  sluiten we ons aan bij de standpunten van beweging.net/MOC en ook bij die de koepels van 11.11.11 en CNCD  waarvan WSM lid is.

Oekraïne 1212

Voor solidariteitssteun verwijzen wij graag door naar Oekraïne 1212 of rechtstreeks naar het Rode Kruis.

11 maart 2022

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact