29 augustus 2022

WSM-magazine 10 | Het is mogelijk!

Verandering ís mogelijk! Zelfs wanneer de wereld stappen achteruit lijkt te zetten, zoals bij de recente afschaffing van de nationale abortuswet in de Verenigde Staten. Op dit eigenste moment vinden ook belangrijke positieve veranderingen plaats. Veranderingen waar sociale bewegingen overal in de wereld hard voor werken.

Die veranderingen delen wij met jou, via dit magazine. Het nieuws over de sociale bewegingen in Bangladesh, bijvoorbeeld, die hun landgenoten in nood te hulp schieten. Of over de gezondheidsfondsen in maar liefst vijf West-Afrikaanse landen, die van hun overheden het mandaat kregen om sociale bescherming voor iedereen uit te rollen. Of het nieuws dat de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) onlangs van veiligheid en gezondheid op de werkvloer het vijfde basisbeginsel van Waardig Werk maakte. In het nieuwste WSM-magazine lees je over het WK voetbal in Qatar, gendergelijkheid, ons jaarlijks activiteitenverslag, mijnbouw in Afrika, vakbondsleiders in Nepal en België en meer!

Dus verandering ís mogelijk. Dat is ons credo en dat van de bijna honderd organisaties in ons wereldwijde netwerk. Wij, sociale bewegingen, leggen ons niet neer bij wat er fout gaat. Samen houden we een ideale, rechtvaardige wereld voor ogen. We observeren, vormen een mening over hoe het anders moet, zoeken medestanders en komen samen op voor de verandering die nodig is. We laten ons niet door tegenslagen of mediastilte tegenhouden. Samen maken we het onmogelijke mogelijk. Samen zetten we stappen vooruit. En we nodigen jou uit om dat samen met ons te blijven doen.

Fan van lezen op papier? Als WSM-donateur ontvang je ons magazine driemaal per jaar in je brievenbus. Donateur worden kan via onze giftenpagina. Ben je al donateur, maar heb je het laatste magazine nog niet ontvangen? Het valt binnenkort in je brievenbus, hier alvast een digitaal voorproefje.

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact