8 december 2021

INSP!R | Internationaal Netwerk voor de Rechten op Sociale Bescherming

Iedereen heeft sociale bescherming nodig tijdens het leven. Meer dan de helft van de wereldbevolking heeft geen toegang tot sociale bescherming. Deze mensen worden aan hun lot overgelaten als ze ziek, werkloos, zwanger of oud zijn. Sociale bescherming is echter geen voorrecht, maar een mensenrecht. Het is ook de beste bescherming tegen ongelijkheid, armoede en uitsluiting.

Om het recht op sociale bescherming voor iedereen veilig te stellen, mobiliseren we ons samen met bijna 100 sociale bewegingen uit 24 landen in Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Europa. Zij bundelen hun krachten in het globale netwerk INSP!R, het Internationaal Netwerk voor het Recht op Sociale Bescherming.

Bestaande systemen van sociale bescherming laten te veel mensen onbeschermd achter, en moet worden veranderd. Zodat alle werkende vrouwen en mannen in de formele of informele economie, in onzekere werkomstandigheden, en zij die geen betaalde arbeid kunnen verrichten, niet langer uit de boot vallen.

INSP!R hamert op diepgaande sociale veranderingen. Ons netwerk is een rijke bron van ervaringen en expertise die ons in staat stelt van elkaar te leren, onze acties te versterken en een gemeenschappelijke strategie te ontwikkelen, om onze sociale beschermingsrechten op internationaal, continentaal en nationaal niveau af te dwingen.

WSM is er trots op deel uit te maken van dit wereldwijde netwerk. Ontdek hieronder de presentatievideo en klik hier om de visie van INSP!R te lezen

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact