16 mei 2023

VOLZET | Expeditie BanglaBike: een niet alledaagse groepsreis in Bangladesh

VOLZET

Georganiseerd door WSM, OKRA en OKRA-SPORT+

Klaar voor een niet alledaagse groepsreis in Bangladesh? Het eerste deel van de reis fietsen we langs steden en bezienswaardigheden, van Savar langs Mymensingh tot Sherpur. Met de nodige motivatie en basisconditie leggen we haalbare fietstochten af. De tweede week reizen we naar Cox's Bazar, het langste natuurlijke strand ter wereld. Reizen in combinatie met ontmoetingen via Bengalese sociale bewegingen, een onderdompeling in cultuur en het dagelijkse leven. 

Na aankomst in Dhaka reizen we naar Savar waar we twee dagen doorbrengen. Hier maken we kennis met lokale sociale bewegingen en realiteit. Van Savar fietsen we in twee dagen op een rustig tempo naar Mymensigh met een overnachting onderweg. We verblijven er een dag en bezoeken Mymensigh. Vervolgens fietsen we in twee dagen naar Sherpur met overnachting onderweg. In Sherpur verblijven we twee dagen. Een fietstocht in Sherpur zelf is optioneel, een stadbezoek is ook mogelijk. Hier leren we ook gezondheidsorganisatie GK, partner van WSM, beter kennen. We proeven van de lokale cultuur en doen activiteiten in kleinere groepjes. We rijden terug naar Savar. Nadien nemen we een binnenlandse vlucht naar Cox's Bazar waar we vier dagen verblijven. Naast toerisme maken we tijd om in kleine groepjes het vluchtelingenkamp te bezoeken, waar we kennis maken met het leven van de bewoners en met de sterke werking van GK ter plaatse. Daarna keren we terug naar Savar waar we na een afscheidsavondfeest terug richting Brussel vertrekken.  

MEER WETEN?

  • Van 10 tot 25 februari 2024, maximum 15 deelnemers (55+)
  • Tijdens de fietsdagen worden we begeleid door een bezemwagen. Als het even te veel wordt kan je dus even uitrusten. De fietsen zijn niet elektrisch
  • Richtprijs: € 2.400. Inbegrepen: alle vluchten, maaltijden en overnachtingen, fiets (niet elektrisch), Nederlandstalige begeleiding en reisbijstandsverzekering.  
  • Je engageert je om € 2.000 in te zamelen voor internationale solidariteit via je eigen netwerk. De ervaring leert dat dit voor de meeste deelnemers heel snel en goed lukt! Je staat er niet alleen voor: WSM staat klaar in elke provincie met tips en tricks en materialen en met een handige actiewebsite.
  • We voorzien 2 voorbereidingsdagen op 25 september 2023 van 10u tot 16u en op 16 januari 2024 van 10u tot 16u. Ook is er op 14 maart van 10u tot 16u een terugkomdag.  

VOLZET | (Begint het al te kriebelen? Bij interesse of vragen kan je mailen naar wim.bogaert@okrasportplus.be of zofia.mezeyova@wsm.be)

*Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact