9 december 2022

Cadeautjes onder de loep

In het WSM-magazine gaan we zo nu en dan op zoek naar alledaagse of minder alledaagse dingen en hun herkomst. Deze maand: cadeautjes.


Voor jezelf, vrienden, familie of collega’s: de kans is reëel dat jij dezer dagen winkels afschuimt op zoek naar geschenkjes. Want met Black Friday deals, een stoomboot uit Spanje, Secret Santa en een nieuw jaar in zicht is cadeautjesseizoen officieel geopend!

Saturnaliën? Zonnewende?

Al horen de kerstboom en die gigantische berg cadeautjes niet thuis in het oorspronkelijke kerstverhaal, toch zijn ze voor velen niet weg te denken. Of die traditie dan wel geïnspireerd werd door de Romeinse saturnaliën, het Germaanse feest van de zonnewende, Driekoningen, Sinterklaas, of nog iets anders ... weten we niet.

Zelfgemaakt

Iedereen zit in met de energiecrisis, maar …When life gives you lemons, make lemonade! Misschien is deze winter wel hét moment om je naaste een (zelfgebreide) binnenhuismuts cadeau te doen?

Tweedehands

Gaf je het al eens een kans om een origineel kringloopcadeau te scoren? Keuze genoeg, want heel wat cadeaus belanden al snel op tweedehandsfora ( ja, zelfs op de avond zelf!)

Ingepakt

Lap, het inpakpapier is op. Geen nood: alternatieven genoeg. Misschien slingert er thuis nog een leuk zakje rond of kan je creatief aan de slag met je oude krantenpapier, wie wil er nu geen cartoon op z’n cadeau? Echt wel iets nieuws nodig? Dan behoort herbruikbaar inpakpapier of een knot-wrap misschien tot de mogelijkheden. Knot-wrapping is het kunstig knopen van linten, sjaaltjes of kleurrijke doeken tot haarlinten, kledingstukken en cadeauverpakkingen.

Samen

Minigolf, een klassieke kerstfilm kijken, gezelschapsspelletjes spelen of iedereen brengt een hapje mee: het mooiste cadeau beleef je sowieso samen!

WSM

Werd je gevraagd om een verlanglijstje te maken, maar heb je al alles wat je hartje begeert? Schrijf WSM als tip op jouw lijst, want met een gift doe je onze werking een groot cadeau!

 

Foto © Simona Sergi - Unsplash

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact