INSP!R Latijns-Amerika, het netwerk voor het recht op sociale bescherming
INSP!R Azië, het netwerk voor het recht op sociale bescherming
INSP!R Afrika, het netwerk voor het recht op sociale bescherming

Peru

CSP - Confederación Sindical de Trabajadores del Perú

CSP is een vakbond met meer dan 50.000 leden, die vooral werkt met en voor werknemers uit de informele sector. CSP is onafhankelijk en gebaseerd op respect voor diversiteit. In Peru hebben vele mensen geen toegang tot sociale bescherming. Daarom heeft CSP zelf diensten uitgebouwd die medische zorg bieden aan werknemers aan lage prijzen. CSP is ook actief in de sociale economie en zorgt ervoor dat voeding beschikbaar en betaalbaar wordt voor kwetsbare werknemers. CSP zet ook in op vorming van werknemers rond arbeidsrechten, vooral voor jongeren en vrouwen. Ook ijvert CSP voor een betere arbeidswetgeving in Peru: zodat alle werkne(e)m(st)ers toegang hebben tot sociale voordelen.

IPROFOTH - Instituto de Formación y Promoción de Trabajadoras del Hogar

Het is een non-profitorganisatie die in 1980 is opgericht door huishoudelijk personeel. Haar missie is het verbeteren van de levenskwaliteit van huishoudelijk personeel in Peru door hen te empoweren via opleiding, arbeidsbemiddeling, arbeidsrechten, sociale bescherming en erkenning van hun bijdrage aan de zorgeconomie. Hun belangenbehartiging heeft ertoe geleid dat ze hebben gelobbyd voor de ratificatie van ILO Conventie C189 en de aanname van Wet 31047, waardoor 30 maart wordt beschouwd als een betaalde vakantie voor huishoudelijk personeel. Ze bieden zorgdiensten aan via hun crèches voor de opvang en stimulering van kinderen van huishoudelijk werkers; ze nemen de meest kwetsbare huishoudelijk werkers op, waaronder migranten.

ANP - Asociación Nacional de Periodistas del Perú

Het ANP is een vakbond van werknemers die werken in de media: (freelance) journalisten, fotografen, vormgevers, tekenaars . WSM steunt ANP bij hun politieke acties met betrekking het recht op sociale bescherming, solidaire economie en de arbeidswetgeving. Hun sensibiliseringsacties zijn vooral gefocust op jonge, kwetsbare communicatiemedewerkers.

JOC Peru - Juventud Obrera Cristiana

JOC Peru is een jongerenorganisatie die sinds 1935 de rechten van jongeren verdedigt. JOC wil jonge werknemers empoweren en vormen op verschillende vlakken. Zo organiseert JOC sensibiliseringscampagnes en vormingen m.b.t. arbeidsrechten en sociale economie. Momenteel is JOC actief in 23 dorpen/steden in verschillende regio's van het land. De organisatie wil samen met en voor jongeren in Peru acties ondernemen om een meer rechtvaardige en solidaire wereld te creëren.

Partnerorganisaties

  • 1 jongerenbeweging
  • 1 socio-culturele vormingsbeweging
  • 2 vakbonden

 

Bolivia India Benin Guatemala Indonesië Burundi Peru DR Congo Cambodja Rwanda Dominicaanse Republiek Filipijnen Senegal Nepal Burkina Faso Bangladesh Togo Guinee Mali Mauritanië België
EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact