6 september 2018

We zijn medeplichtig aan de VS-blokkade tegen Cuba

Ver van mijn bed, denk je? Nee, de VS-blokkade tegen Cuba verstoort niet alleen de ontwikkelingskansen, maar ook de normale relaties tussen Europa & Cuba. Door de VS-blokkade kunnen Belgische solidariteitsorganisaties geen fondsen overmaken naar hun Cubaanse partners. Daarbij gaan bedrijven geen samenwerking met Cuba aan, uit angst voor boetes opgelegd door de VS. 

Zowel de Europese Unie als de Belgische politieke instanties hebben de blokkade reeds als onwettig en achterhaald veroordeeld. Toch doen ze beide niets tegen de straffen die de VS oplegt aan bedrijven en personen die zaken doen met Cuba. 

De Coördinatie voor de Opheffing van de Blokkade tegen Cuba werkt hard om een einde te maken aan de blokkade, en wij van WSM willen daarbij helpen. Op die manier ijveren we ervoor dat de ontwikkelingskansen van Cuba zich in stijgende lijn kunnen ontwikkelen en de rechten van de Cubanen gerespecteerd worden. 

Vind jij de blokkade ook zo'n onzin, en wil je de ontwikkelingskansen van het Cubaanse volk vergroten? Teken dan de petitie! 

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact