19 mei 2021

Summer Homerun 2021 - Doe je mee?

Trek tussen juni en september je wandel- of loopschoenen aan, hijs je sportbenen in die fietsbroek, beweeg voor WSM en laat je sponsoren. Da’s goed voor jouw gezondheid én voor de gezondheid van vele anderen.


Een goede gezondheid verdienen we toch allemaal? Een bekwame dokter in de buurt, degelijk en betaalbaar medisch advies, een coronavaccin. Dat verdient toch ieder mens? Meer nog, het is gewoon een basisrecht! Een recht waar WSM voluit voor gaat, elke dag opnieuw, samen met bijna honderd organisaties in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en België.

Samen voor gezondheid!

Kuiten gesmeerd voor een fietstocht? Fiets mee met de verpleegkundigen van gezondheidsorganisatie GK in Bangladesh. Zij fietsen van dorp tot dorp en verlenen zorg en advies aan wie het nodig heeft. Baby-advies bijvoorbeeld, aan pas bevallen mama’s. GK’s betaalbare ziekteverzekering maakt een medische ingreep of een levensnoodzakelijk medicijn mogelijk voor iedereen.

Stappenteller bij de hand, klaar voor een fikse wandeling? Ga samen met de bewegingswerkers van het gezondheidsfonds GRAIM in Senegal van deur tot deur om mensen te informeren over Covid-19, HIV of cholera, over gezinsplanning en mentaal welzijn. En over de voordelen van een lidmaatschap bij het gezondheidsfonds.

Zin in een hindernissenparcours? Treed in de bandensporen van de mobiele kliniek van Mosctha. In de Dominicaanse Republiek trekt de mobiele kliniek van mensenrechtenorganisatie Mosctha door rivieren en over onverharde wegen richting sloppenwijken, waar Haïtiaanse migranten leven. Zonder papieren kunnen zij niet terecht in de gewone gezondheidszorg. Mosctha brengt de zorgen naar hen toe.

Als team sta je sterker! Overal gaan de organisaties in het netwerk van WSM in overleg met politici. Ze doen dat samen. Van de plaatselijke dorpsverantwoordelijke tot de minister van Volksgezondheid, met elk van hen gaan ze het gesprek aan. Zo bouwen ze mee aan sociale bescherming in hun land. Samenwerken en netwerken zijn de sleutels voor verandering.

Doe je mee?

Ja, ik doe mee!

Ik steun een WSM-fan

(foto jogger Senegal - shutterstock - Anton Ivanov)

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact