24 september 2020

Jaarrapport ontwikkelingssamenwerking: internationale solidariteit is meer dan ooit nodig

Internationale solidariteit is meer dan ooit nodig. Tot deze conclusie komt 11.11.11 in haar jaarrapport over ontwikkelingssamenwerking in 2019, waar ook WSM aan meewerkte.


"Als COVID-19 één ding duidelijk maakt, dan is het wel dat goede gezondheidszorg, degelijk onderwijs en stevige sociale bescherming landen een buffer geven om deze schok met minder kleerscheuren te doorstaan en nadien sneller op te veren. Als we armoede en ongelijkheid de wereld uit willen, zijn deze publieke domeinen de hefbomen waarvan ontwikkelingssamenwerking zich moet bedienen. Al kan ze dat niet alleen. Ze heeft andere beleidsdomeinen zoals klimaat, migratie, fiscaliteit of handel nodig om hierin te slagen."

"Ontwikkelingssamenwerking heeft bewezen een toekomstperspectief te kunnen bieden. Zo ontsnapt gemiddeld 36% van de mensen in extreme armoede daaraan dankzij een vorm van sociale bescherming."

"Investeringen in sociale bescherming en gezondheid lonen. Toch zien we dat deze sectoren in 2019 niet de aandacht kregen die ze verdienen, zeker niet op financieel vlak. Er zijn vooral meer publieke inspanningen nodig voor sterke en veerkrachtige sociale sectoren. COVID-19 zet deze uitdaging nog op scherp."

Klik hier om het volledige jaarrapport te raadplegen

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact