11 februari 2021

Iedereen verdient bescherming tegen COVID-19

... en jij kan daarbij helpen!

Surf snel naar noprofitonpandemic.eu/nl

Sinds begin 2020 zorgt COVID-19 in heel de wereld voor veel menselijk leed. De komst van vaccins brengt hoop op beterschap. De vaccins werden ontwikkeld dankzij grote sommen publiek geld, maar de farmaceutische bedrijven hebben de productie in handen en bepalen de prijzen dankzij de patenten die zij nemen. Gevolg: er zijn te weinig vaccins voor de hele wereldbevolking. En vaccins zijn duur, want bedrijven willen winst maken. 

Zuid-Afrika en India stellen een oplossing voor: ze vragen aan de Wereldhandelsorganisatie om de patenten op geneesmiddelen, vaccins, testmateriaal en andere cruciale technologieën in de strijd tegen COVID-19 tijdelijk op te heffen. Zo kunnen meer vaccins worden aangemaakt en worden de vaccins goedkoper. Dat gebeurde vroeger al met het poliovaccin en hiv-medicatie. Maar onder andere de Europese Unie houdt dit voorstel tegen.  

Heel veel burgers en sociale organisaties vinden dit geen goede zet van de EU. Ze zetten een Europees burgerinitiatief op, no profit on pandemic. Het doel: 1 miljoen handtekeningen, van 1 miljoen Europeanen. Dan moet de Europese Commissie het opheffen van de patenten opnieuw bespreken.  

Vind jij ook dat iedereen recht heeft op een vaccin en op geneesmiddelen om COVID-19 te bestrijden? Dat informatie over de kwaliteit, de veiligheid en de productiekosten van vaccins en geneesmiddelen openbaar moet gemaakt worden? Dat onderzoek naar een vaccin, betaald met publiek geld, niet mag geprivatiseerd worden? Dat op een pandemie geen winst mag gemaakt worden? Kortom, dat iedereen recht heeft op gezondheid? 

Doe mee en onderteken het burgerinitiatief op noprofitonpandemic.eu/nl 

Want niemand is veilig, tot iedereen veilig is!

 

 

 

Affiche NPOP

 

 

 

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact