26 juni 2020

Extra belastingvermindering voor giften in 2020

Geniet van een belastingvermindering van 60%

Goed nieuws! Het bedrag dat je via de belastingen terugkrijgt voor giften aan WSM, gaat tijdelijk omhoog. Een gift vanaf 40 euro of meer, overgemaakt tijdens het jaar 2020, geeft recht op een belastingvermindering van 60% i.p.v. de gebruikelijke 45%*. Ook het totale bedrag van fiscaal aftrekbare giften gaat omhoog. Het totaal van de giften dat recht geeft op belastingvermindering mag in 2020 20% van het belastbaar inkomen bedragen, in plaats van 10%. Je kan dus dubbel zoveel schenken en tegelijk genieten van een hoger belastingvoordeel.

Hoe genieten van dit fiscale voordeel?

Wij bezorgen jou in het voorjaar van 2021 een attest dat recht geeft op belastingvermindering. Het volstaat het daarop vermelde bedrag in jouw belastingaangifte in te vullen.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen

Deze nieuwe maatregel van 12 juni 2020, kadert in een reeks aanvullende steunmaatregelen afgekondigd door de uitgebreide Kern, verantwoordelijk voor het derde luik van het Federaal plan voor Sociale en Economische bescherming. De overheid wil hiermee ngo's en socioculturele organisaties ondersteunen, van wie de werking als gevolg van de coronacrisis onder druk staat. Meer info.

WSM-partners in de strijd tegen COVID-19

Al maandenlang zetten onze partners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika alles op alles in de strijd tegen COVID-19. Ze organiseren preventiecampagnes, verlenen medische zorgen, verdelen voedselpakketten en beschermingsmateriaal en gaan in dialoog met lokale overheden en werkgevers om sociale maatregelen af te dwingen. WSM is er voor hen, onder andere met extra financiële steun. Jouw gift aan WSM maakt dit mogelijk.

Met jouw gift bouw je bovendien aan sociale bescherming voor iedereen: hét wapen in de strijd tegen COVID-19. Ontdek alles over de acties van onze partners op onze speciale COVID-19-pagina.

* volgens artikel 145/33 van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992.

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact