3 december 2021

#ButterflyEffect: een tornado van verandering!

Ken jij het vlindereffect? Het toont aan hoe één vlinder, op één plek in de wereld, met één vleugelslag een ketting van weersveranderingen in gang kan zetten, met een tornado in een ander continent tot gevolg.

Overvalt jou soms het gevoel dat wat jij doet geen verschil maakt? Dat problemen zoals ongelijkheid, klimaatverandering of de gezondheidscrisis zo allesomvattend zijn, dat ze je verlammen? Het vlindereffect bewijst het tegendeel: wat je doet, doet er wel degelijk toe. Eén handeling kan volstaan om een storm van verandering in gang te zetten.

Sociale bewegingen doen het overal ter wereld. Daarvan getuigen enkele changemakers uit ons netwerk de komende weken op onze kanalen. Ze vertellen over de spreekwoordelijke vleugelslagen in hun leven. En die blijken best uiteenlopend. Van het delen van een bericht via sociale media, tot een sportprestatie, een afstudeerproject of de keuze om zich aan te sluiten bij een vakbond, een coöperatie of een gezondheidsfonds ... De rode draad in hun verhalen? Dat wat je doet, er toe doet! En dat je écht verbonden voelen, jou zoveel sterker maakt. Benieuwd? Je vindt hun verhalen nu alvast op ons actieplatform. Samen veroorzaken we stormen, we roepen jou op om die stormen kracht bij te zetten met een gift aan WSM.

Ben je enthousiast over de vlindereffecten die de organisaties in het WSM-netwerk veroorzaken? Laat het het wereldwijde web weten via de hashtags #ButterflyEffect en #TogetherWeMakeChangeHappen!

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact