22 oktober 2019

Alles kan beter! Doe mee!

Vervuiling, klimaatverandering, sociale onrechtvaardigheid... een hele hoop mondiale uitdagingen!

De wereld is er niet allerbest aan toe, dus het is hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken. We moeten op globale schaal aan de slag, maar ook hier – dicht bij huis – kunnen we een verschil maken. Gemakkelijk gezegd, maar hoe pakken we zoiets aan?

Hoe?

Met onze werkfiches kan je in groep nadenken over thema’s waarmee iedereen te maken heeft: kleding, voeding en mobiliteit. Nadenken alleen is natuurlijk niet genoeg. Je kan met de hulp van deze werkfiches ook concrete stappen zetten binnen je gemeente, organisatie, vereniging en ook bij jezelf. Er zijn vragen bij elk thema die je individueel of in groep kan bekijken en waarover je kan nadenken. Dit kan lang of kort duren, dat is zoals het jullie uitkomt. Nadien kan iedereen zijn ‘stappen’ invullen. Goede voornemens, ideeën en engagementen.

Dit samen overlopen geeft je persoonlijke inspiratie, maar kan ook leiden tot actieplannen voor de individuele consument (bijvoorbeeld om meer te fietsen), voor je vereniging (bijvoorbeeld op feestjes lokale voeding trakteren) of in je gemeente (bijvoorbeeld een actie rond duurzaam aankoopbeleid voeren).

Waar?

Geschikt voor allerlei groepen.

 

Vragen? Neem contact op met de stafmedewerker van je provincie.

 

 

 

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact