WSM-magazine 4 | Over hoop

WSM-magazine mei 2024

Rwanda, 30 jaar later - Portret van Zuliana - Met de fiets door Bangladesh - ...

Lees meer

WSM-magazine 14 | Jonge helden

Ons nieuwste magazine ‘Jonge helden’ geeft de pen en een stem aan jonge activisten, de leiders van morgen. Gepassioneerd en met veel lef vertellen jongeren hoe ze bouwen aan een betere wereld en toekomst. Ze doen dat door zich te organiseren in een vakbond of jongerenorganisatie, door alternatieve manieren van actievoeren en meer. Over de grenzen heen en in verbinding met elkaar. De kracht van jongeren samen: #MakeChangeHappen.

Lees meer

Activiteitenrapport INSP!R

Het intercontinentale activiteitenverslag van het INSP!R-netwerk (2021-2022) is uit. Naast succesvolle acties op politiek niveau en op vlak van uitwisselen en delen van kennis over het recht op sociale bescherming, lees je er meer over de vooruitzichten en ambities van het netwerk op internationaal niveau. Je vindt er ook een nuttig overzicht van alle 166 leden.

Lees meer

WSM-magazine 13 | Slagkracht en kansen | activiteitenverslag 2022

Of we het nu hebben over Bangladesh of Bolivia, Benin of België, overal slaan mensen de handen in elkaar om verandering mogelijk te maken. Dit activiteitenverslag is daar een mooi staal van.

Lees meer

WSM-magazine 12 | Snelle trends, trage wetten

In ons nieuwste magazine nemen we je mee naar Dhaka waar tien jaar geleden het Rana Plaza-complex instortte en bekijken we hoe wetgevers de hoofdrol kunnen spelen in het voorkomen van rampen. Verder: werken voor merken – van België tot Bangladesh, een factcheck over de prijs van duurzame kledij, een gesprek met Youth for Climate, de herkomst van je jeansbroek en meer!

Lees meer

WSM-magazine 11 | Klein gebaar, groot effect

Sociale bewegingen verbinden individuele acties tot een collectieve strijd van vele mensen samen en zetten zo sociale veranderingen in gang.

Lees meer

WSM-magazine 10 | Het is mogelijk!

In het nieuwste WSM-magazine lees je over verandering, het WK voetbal in Qatar, gendergelijkheid, ons jaarlijks activiteitenverslag, mijnbouw in Afrika, vakbondsleiders in Nepal en België en meer!

Lees meer

WSM-magazine 9 | Nieuwe scheuten

De lente! Nieuw leven. Scheutjes die ontkiemen, klaar om te groeien. Een nieuw begin. Het inspireerde ons bij het schrijven van het nieuwste WSM-magazine. We delen wat nieuw is bij WSM graag met jou.

Lees meer

Activiteitenverslag INSP!R 2020

Lees meer

Sociale bescherming: de hoofdweg op

Samenvatting van het 'wereld sociale beschermingrapport' 2020-2022

Lees meer

WSM-magazine 8 | #ButterflyEffect

In het WSM-magazine van deze winter lees je artikels over: vlinders en tornado’s, vakbondswerk in Togo, hoe goed je hotel echt scoort, en hoe oog in oog met onrecht, neutraliteit onaanvaardbaar is.

Lees meer

De toekomst van sociale bescherming

Een INSP!R-strategienota over het recht op sociale bescherming

Lees meer

WSM-magazine 7 | mensen in de keten

In het WSM-magazine van deze herfst lees je artikels over: mensen in de keten, werken in de chocoladesector, de menselijke prijs van het WK voetbal in Qatar, batterijen in je apparaten ... of in je rommelschuif, en WSM in 2020.

Lees meer

WSM-magazine 6 | Gezondheid!

In het nieuwste WSM-magazine lees je artikels over: gezondheid - zo veel meer dan niet ziek zijn, een einde aan kinderarbeid, #PayYourWorkers en meer.

Lees meer

WSM-magazine 5 | Samen

Het eerste WSM-magazine van dit jaar is uit. Je vindt er artikels over onder meer: systeemverandering bij klimaatverandering, verenigd huispersoneel, en coronavaccins voor iedereen.

Lees meer

Stappenplan naar gendergelijkheid

Aan de vooravond van Internationale Vrouwendag (8 maart) publiceert WSM een gids (NL, FR, EN, ES) voor het delen van ideeën en goede praktijken omtrent gendergelijkheid op vier continenten. Met een mix van theorie en praktijk wil het organisaties ertoe aanzetten zich concreet in te spannen voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Lees meer

WSM-magazine 4 | Over hoop

Hoop, en de kracht die van hoop uitgaat, dat is de rode draad in dit magazine. Verder ontdek je er als sociale bescherming betaalbaar is, lees je over een universeel verdrag tegen kinderarbeid en maak je kennis met de WSM-changemakers.

Lees meer

Klimaat in Nood | Oplossingen die mens en werknemer centraal stellen

Onze planeet is in gevaar, en als we onze aanpak niet ingrijpend veranderen kunnen de gevolgen voor alle mensen én toekomstige generaties verwoestend zijn. Het is daarom noodzakelijk om een nieuw verhaal naar voor te schuiven dat solidariteit tussen volkeren hoog in het vaandel draagt, en dat de voorloper is voor mobiliserende acties. We moeten de cultuur van concurrentie die ten koste van alles winst nastreeft verlaten en deze vervangen door het streven naar het welzijn van iedereen, in harmonie met de natuur.

Lees meer

WSM-magazine 3 | Recht op voedsel

In het derde WSM-magazine van 2020 gaan we dieper in op het recht op voedsel. Want strijden voor sociale bescherming is in de eerste plaats strijden voor brood op de plank, maniok in de pot of rijst in de kom. Dit magazine blikt ook met cijfers, getuigenissen en beelden terug naar de hoogtepunten van WSM, vroeger Wereldsolidariteit, en haar internationale partners in 2019.

Lees meer

WSM-magazine 2 | Focus op Senegal

In het tweede WSM-magazine lees je verhalen over vrouwen en onbetaalde zorgarbeid, straatjongeren in Guatemala, Senegal, WSM-partners in de strijd tegen COVID-19 en meer.

Lees meer

WSM-magazine 1 | Focus op Nepal

Het gloednieuwe WSM-magazine is uit. Je leest er verhalen over onder meer de impact van cement in Togo en België, Internationale Vrouwendag, WSM Nepal Express en een sociaal rechtvaardige klimaattransitie.

Lees meer
EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact